Vijesti

23.09.2022.

ICANN75

icann75

Glavni godišnji skup ICANN75 održan je uživo u Kuala Lumpuru, Malezija od 17. do 22. rujna 2022. godine.

ICANN zajednica raspravljala je o točnosti podataka gTLD-a (Generic Top-level Domain), internacionaliziranim nazivima domena, univerzalnom prihvaćanju i drugim prioritetnim temama u raznim fazama razvoja politika i savjetovanja.

Plenarna sjednica, koju je predložila i izradila ICANN zajednica istražila je internet fragmentaciju i domenski sustav naziva domena (DNS).

Edukativne mogućnosti dostupne tijekom ICANN-a uključivale su tehničke teme, radionice o DNS sigurnosnim ekstenzijama i sigurnosti, informativne cjeline o sustavu korijenskih poslužitelja i prezentaciju o nedavnim publikacijama odbora za sigurnost i stabilnost. Tijekom ceremonije dobrodošlice dodijeljena je nagrada za jačanja kapaciteta, dr. Tarek Kamel. Također, održan je godišnji ICANN program prepoznavanja voditelja zajednice, čast je dodijeljena čelnicima 48 članova ICANN zajednice za njihove usluge. ICANN sastanci otvoreni su široj javnosti, osim ako nije drugačije navedeno u detaljima programske cjeline. Za samo sudjelovanje potrebna je registracija, a više o ICANN-u i samim događanjima moguće je pronaći ovdje.